onsdag 24. oktober 2012

Mandel - og kokoskjeks

Med et stort behov for noe søtt etter lunsj eller middag, blir det mye testing av kjeksoppskrifter. Og denne, full av kokos som seg hør og bør, er supergod!



70 gram hakkede mandler eller mandelmel om det er små barn som skal spise
70 gram smør (la det stå fremme å bli litt mykt) eller kokosolje om man vil unngå meieriprodukter
50 gram sukrin+ 2 gram stevia om man kjører lavkarbo eller kokosblomstsukker som jeg bruker (eller annen form for søtning etter smak, man må nesten prøve seg frem)
4 egg
1/4 ts uraffinert havsalt (om du bruker kokosolje istedet for smør, kan du godt ta litt mer salt)
3/4 ts mandelessens (jeg bruker ikke dette og det går helt fint uten
70 gram kokosmel
110 gram kokosmasse eller grovt kokosmel fra Urtekram hos Meny



Lag eggedosis av sukker og egg først, ha deretter i alt av det tørre og tilsett til slutt smøret eller kokosolje. Jeg varmer det gjerne bittelitt. Sett ovnen på 180 grader og la kjeksene stå mellom 15-20 minutter. 

Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar