søndag 25. mars 2012

Tett nese?

Jeg har i en årrekke vært plaget med pollen - og middallergi. Har våknet opp pottetett og hatt problemer med å puste gjennom nesen. Har investert i middlaken og kastet ut alt av lammeskinn og langhårede tepper. Men alltid like pottetett.
For noen måneder siden våknet jeg opp med kraftig hodepine og store smerter i kjeven. Fordi jeg  antakelig hele natten desperat hadde prøvd å puste gjennom nesen. Det er jo dessverre slik at man i yoga nærmest programmerer hjernen til å puste kun gjennom nesen og for meg er det blitt helt unaturlig å puste gjennom munnen. En kombinasjon er for øvrig naturlig. 
Denne morgenen tenkte jeg at nå er det nok, dette er ikke normalt. Jeg begynte å lese om tett nese på nettet og fant selvfølgelig ut at jeg hadde alle symptomer på kronisk bihulebetennelse. Og det som anbefales er enkelt og greit å skylle nesen med et nesehorn fyllt med saltvannsløning morgen og kveld. Etter noen måneder skal man da bli bedre.    


Gud vet om jeg har hatt kronisk bihulebetennelse, jeg som ihvertfall aldri har hatt akutt bihulebetennelse, men resultatet er uansett upåklagelig. JEG PUSTER! Med NESEN
Jeg greier å dra pusten langt ned i magen uten å anstrenge meg. Det beste verktøyet mot stress, fungerer igjen!


En annen grunn til tett nese, kan være candida (les mer her). Jeg fikk nemlig et tilbakefall når vi pusset opp i februar og bodde litt her og litt der. Med et lite barn er det ikke lett! Jeg ble kjempeskuffet fordi jeg trodde jeg hadde kvittet meg med problemet, så blusset det altså opp igjen. Men ved å redusere stress, yoge litt, meditere litt, sove mye og ikke minst flytte hjem og finne ro, forsvant symtpotemen igjen.  

Nå er det pollensesong og jeg er plaget med bjørkepollen. For en uke siden hadde jeg en kunde på besøk som stod og snufset og nøs i ett kjør og før hun gikk sa hun at nå er den helsikes bjørkepollen kommet. Det hadde gått meg hus forbi. Jeg la merke til at foruten å klø litt i øynene, rant det ikke fra nesen og jeg nøs ikke. Jeg har hørt at mye kan forandre seg etter man har født, men jeg har også hørt at nesehorn kan redusere allergi - og astmaplager.  

Cross fingers........

4 kommentarer:

 1. Nesehorn er kjempekjekt! Kanskje det snart er på tide å ta fram mitt igjen til pollensesongen også :)

  SvarSlett
 2. Hei og hopp :)
  så koselig å se at du er her igjen :)
  Nesehornet er fast interiør på badet her hjemme, funker som F!!!
  En god oppskrift for å komme seg til hektene igjen! Håper det går bedre med deg nå :)
  Cross fingers for pollensesongen ja!!

  Idag skal jeg på yoga, gleder meg hver gang! Så godt å gå fra stiv til litt mindre stiv.... ;)

  God tirsdag til Deg!
  mvh Ann Kristin :)

  SvarSlett
 3. Du, på bloggen min har jeg en side:
  -Grønne bloggere- og der har jeg tenkt å legge til din blogg adresse, slik at andre kan få et innblikk i din kunnskap om å leve en grønnere hverdag :)Hva tror du?
  Du er i det gode selskap der :)
  Jeg fant ingen mail adr der, så jeg spør deg her -om tillatelse til det :)
  mvh ann kristin :)

  SvarSlett
 4. Hei begge nesehornelskere! Og så hyggelig kommentar Ann Kristin. Jeg er jo ikke så aktiv for tiden, men det er bare å legge til min blogg.

  Hilsen fra Elin

  SvarSlett