torsdag 23. juni 2011

Hunder bidrar til mindre mobbing

Jeg leste nylig i et "Mamma" blad at barn som vokser opp med hund utvikler sterk empati og dermed har mindre sjanse for å bli mobbere. Jeg tviler ikke på påstanden!Her i huset har vi en skjønn liten fransk bulldog på to år med navnet Angus. Her sitter han i kjent posisjon og håper at noe digg mat skal falle i hodet på ham :=))

Når lille Tarzan ble født var Angus akkurat året og han ble veldig sjalu. Han gjorde aldri noe, han satt bare der ulykkelig med stor og tjukk underlippe. Men ettersom lille Tarzan ble større og de fikk kontakt, ble Angus glad igjen - nå er det bare kjempegøy! Lille Tarzan hviner når han ser Angus og hiver seg rundt halsen på ham.

Så selv om mamma til tider synes det er travelt med hund som må luftes, bades og stelles, er jeg ikke i tvil om at han er bra - for hele familien. Forskning viser nemlig at når vi klapper en hund så øker produksjonen av en bestemt type hormoner som gir en følelse av trivsel og oppstemthet både hos oss – og hos hunden (se artikkel her). Angus krever masse kos og han setter seg med ryggen til om han ikke får det (vi er aldri i tvil når han er fornærmet - ikke til å ta feil av kroppsspråket hans)

Å få hund er helt klart et sunnhetstips fra meg - men man må ha tid til det :=)))))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar