onsdag 23. mars 2011

Kreft avskyr kål. Jippi!!


I boken "Mat mot kreft" av dr. Béliveau og dr. Gingras står det følgende:
"Korsblomstrede grønnsaker inneholder store mengder av forskjellige kreftbekjempende forbindelser som bremser utviklingen av kreft ved å hindre at de kreftfremkallende stoffene skader cellene. Brokkoli og rosenkål er fremragende kilder til disse kreftbekjempende molekylene, og bør inntas regelmessig. Grønnsakene bør kokes lite og tygges godt for at man skal få fullt utbytte av deres kreftbekjempende potensial". 


Denne lunsjretten er verdens enkleste - perfekt for en sunnhetsfreak med dårlig tid!
Ingrediensene består av fullkornsris fra middagen i går, ferdigskåret blomkål og brokkoli fra Bama (love it!) og selskapserter fra fryseren. Alt stekes med olivenolje og himalayasalt i stekepanna - først litt hissig - så med lokk på mens jeg underholder lille Tarzan som ikke liker at mamma ikke leker med ham - hele tiden! 10 minutter senere er brokkolien og blomkålen perfekt og så pynter jeg med litt basilikum (også anti-cancer, ifølge Dr Servan-Schreiber :=)))).  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar